Tips

Goede doelen organisaties:

 • Reshare Store (Leger des Heils)
  Achterstraat 36

De ReShare Store is een tweedehands & vintage kledingwinkel van het Leger des Heils. Iedereen is er welkom: of je nu weinig te besteden hebt of graag tweedehands koopt voor het milieu. We hebben kleding voor vrouwen, mannen, kinderen en schoenen. De ReShare Store biedt sociale prijzen en een werkplek voor vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is waar we goed in zijn. Doneren van kleding kan ook.

ReShare Store Alkmaar

 • Terre des Hommes
  Ritsevoort 3

In de Terre des Hommes kringloopwinkel in Alkmaar kunt u tweedehands dames-, heren- en kinderkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp’s, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen.

Geef uw spullen een tweede leven door ze weg te brengen naar één van de Terre des Hommes winkels. Wij zijn blij met tweedehands kleding en spullen voor in het huis. Dankzij het afstaan van uw product levert u een bijdrage aan Terre des Hommes. U bent bij ons ook aan het juiste adres voor de aankoop van tweedehands artikelen van goede kwaliteit.

Wist u dat …

 1. U helpt een kind in nood met elke aankoop en aanlevering: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes;
 2. U draagt bij aan een beter milieu, want u geeft uw spullen een tweede leven;
 3. U maakt iemand anders blij met iets moois waarop u misschien bent uitgekeken.
 4. En hoe leuk is het om onze enthousiaste vrijwilligers te ontmoeten?

 • Dreamcather
  Helderseweg 3a + Het Vijvertje 5

Dreamcatcher draait op donaties, kleding voor kinderen, vrouwen en mannen, meubeltjes, huisraad en speelgoed. Eigenlijk alles wat je als mens en gezin nodig hebt. Deze spullen komen in nette, schone en gezellige winkels waar iedereen kan kopen en die omzet gaat naar de stichting om gezinnen in en om Alkmaar die rond de armoedegrens leven, te helpen. Wij doen dit door die gezinnen een Dreamcatcher Pas te geven. In al onze winkels heeft alles 2 prijzen; een gewone en een hele lage prijs voor mensen met de Dreamcatcher Pas.

Lees meer: https://dreamcatcher-vintage.webnode.nl/over-ons/