Over ons

Al jaren en dag zijn wij vervend liefhebbers van authentieke vintage meubels. Na jaren van verzamelen, werd het wel erg vol in huis en riepen er wat vrienden, “je kan wel een winkel beginnen”. Na heel wat fantaseren werd onze droom werkelijkheid en zijn wij in 2015 een vintage webshop begonnen onder de naam Studio Gespuis. Een kleine drie jaar later werden wij getipt dat er een oud pandje in de binnenstad leegstond en voor we het wisten had Studio Gespuis zomaar een fysieke winkel.

Wij merkten al vrij snel dat mensen heel nieuwsgierig waren en bleven hangen voor een praatje en het ophalen van herinneringen bij het zien van al die oude spullen. Oeeh die had mijn oma ook, ahhh dat stond altijd bij mijn ouders, Jeejj het ruikt hier net als bij mijn opa, Ik ben op zoek naar…. Hebben jullie dat ook? Zijn er meer vintagewinkels?…. Wanneer wij iets niet hadden, maar wisten dat een collega vintage ondernemer dat wel had staan, dan verwezen wij gewoon door en dat bleef niet onopgemerkt. Hoezo concurrent, neeee samen sta je sterker, en bovenal is het nog veel leuker en gezelliger ook. En zo ontstond het idee om de Vintageroute Alkmaar op te richten. Door een vintage ondernemer, voor vintage ondernemers.

Vintage ondernemers zijn van nature nieuwsgierig, dol op zoeken naar schatten en op jacht gaan naar die ene parel. Ook eigenschappen als creatief, sociaal, eigenwijs en autonoom passen de vintage ondernemer meestal erg goed:) De vintage wereld is erg klein en ons kent ons. De één is gespecialiseerd in design meubels en de ander weet weer veel van porselein, mode of Frans antiek. In Alkmaar is er geen vintage winkel die hetzelfde verkoopt, ieder heeft zijn eigen specialisatie. De kracht is dat iedereen elkaar weet te vinden voor raad en daad!

Vintage is voor de één leuk en hip, voor de ander nostalgisch en duurzaam, maar bovenal is vintage een soort leefstijl met oog voor detail:)
Door al deze unieke vintage winkels te verzamelen in een route, die je door de kleine pittoreske straatjes van Alkmaar leidt, ontdek je verschillende schatten en parels die Alkmaar rijk is.

Onze visie is: Delen is vermenigvuldigen. Door de krachten te bundelen, komt er ook meer naamsbekendheid en komen er meer mensen op af. Zo zetten we niet alleen vintage op de kaart, maar ook nog eens ons geliefde Alkmaar. Deelname aan de Vintageroute Alkmaar is dan ook niet gebaseerd op winst maken. Ondernemers betalen voor gemaakte kosten, zoals voor de folders, site, advertenties en promotie doeleinden etc.
#vintage #antiek #authentiek #hergebruik #architectuur #bezienswaardigheden #hofjes #kerk #molen #straatjes #singel #koffie #taart #soep #broodjes #biologisch

Lieve groet
Mariska & Bart

Afbeeldingsresultaat voor quote samenwerken succes


 

Copyright © Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur/uitgever.
Vintageroute Alkmaar is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 64186989