13 Bakkerij Raat

Bakkerij Raat De bakkerij van familiebedrijf Raat mag je beslist niet missen op je Vintage route! Raat bakt al sinds 1846 artisanaal brood, zoals het is bedoeld: handwerk van uitsluitend water, meel, zout en gist of een eigengemaakt desem. Puur en ambachtelijk gebakken van bij voorkeur biologische grondstoffen. Van nature dus brood dat ook geschikt is voor iedereen die voor vegan kiest. De desembroden van Bakkerij Raat zijn favoriet bij de grote klantenkring. Dit zijn broden gebakken van speltmeel, Khorasantarwe, Tritordeum of een mix van deze granen. Maar mis ook Raat’s stokbrood niet, gebakken van tarwe en gist of van spelt en desem! Dit doet niet onder voor de authentieke Franse baquette. Net als Raat’s (desem)brood een feest voor alle zintuigen!

Kom vrijblijvend binnen in het knusse winkeltje aan de Marktstraat 2, waar de broden pronken in twee prachtige Franse broodkasten. Ter plekke wordt gebakken, dus zorg dat je nog niet hebt gegeten… In het weekend is het assortiment het grootst. Dan zie je broden die je nog nooit eerder hebt gezien en geproefd. Onder meer Raat’s Fougasse; een overheerlijk speltbrood op basis van desem, vol sappige, Italiaanse olijven. Vraag ook naar de Speltmik, een speltdesembrood rijk gevuld met gedroogd fruit, hazelnoten, en bestrooid met pompoenpitten. Zonder beleg al een ongekende lekkernij, maar met wat (vegan) boter of, voor nietveganisten een plakje geitenkaas, is een sneetje Speltmik een echte traktatie. Neem de ‘mik’ mee voor thuis en verras je vrienden ermee bij een kaas- of veganplankje en een goed glas wijn. Wanneer je op je Vintage route (ook) uitkijkt naar glutenvrij of -arm en meer vegan, vraag bij Bakkerij Raat dan naar hun heerlijke, alternatieve assortiment!

Franse broodkast
Kamutbrood van khorasantarwe en desem
Speltmik
Nigellabrood
Speltappeltaart
Familiebedrijf Raat sinds 1846